Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 FBK Karlstad 20 17 1 2 52
2 Nordvärmland FF 20 17 1 2 52
3 KB Karlskoga FF 20 9 5 6 32
4 Nora BK 20 9 4 7 31
5 Säffle FF 20 8 5 7 29
6 FK Bosna 92 20 8 3 9 27
7 Västanviks AIF 20 7 4 9 25
8 MD FF Köping 20 8 1 11 25
9 IFK Sunne Fotboll 20 6 3 11 21
10 Strömtorps IK 20 2 4 14 10
11 Kungsör BK 20 2 3 15 9
12 Eskilstuna S??dra FF 0 0 0 0 0
13 MD FF K??ping 0 0 0 0 0

Match

Västanviks AIF

5 - 4
Granevik
26 augusti 2016
18:30

Nora BK

Referat

Nora BK hemma 5-4

Tufft motstånd med två spelare avstängda och ett par borta pga sjukdom var ingen bra förutsättning när vi gästades av Nora på fredagskvällen. Att vi hade med oss några mediokra insatser från de senaste matcherna stärkte inte heller oddsen inför matchstart.

Allt detta verkade inte ha nån som helst påverkan på matchen då vi i första halvlek fick se en match där vi vaskade fram målchanser i vart o varannat anfall och hade jag varit tränare i Nora så jag nog fått hjärtinfarkt pga av försvarsspelet.
Det började direkt i första minuten när Micke o Haris saxade sig fram till ett riläge för Haris som målisen fixar.
Vår fina start får sig dock en smäll på näsan redan i andra minuten då vi helt onödigt ger bort en boll på vår planhalva som de utnyttjar med en snabb omställning på vår högerkant o inspel till fristående spelare i mycket misstänkt offsideläge som enkelt rullar in bollen i nät.
Känns så surt att än en gång bju motståndarna på mål men som tur var så deppade vi inte ihop och de höjde inte sitt spel så vårt tryck fortsatte.
Minuten senare skaffade sig Haris bra skottläge till höger men målisen gjorde en fin parad vid bortre stolpen.
I nästa anfall hittar Njegos fram till Haris som får friläge men målvakten gör än en gång en fin parad och det började redan kännas som ännu en bollenvillinteinmatch.
Denna känsla stärktes ännu mer efter 8min när Haris fick ännu ett friläge men kapas av målisen när han är på väg runt.
Solklar straff men ingen frilägesutvisning och nu fick vi se Njegos missa årets första straff vilket kändes symtomatiskt i matchen hitills.

I 14.e minuten kan Njegos friställa Haris som nu kan sätta bollen i ett läge nära mål och detta mål var mycket välförtjänt.
Ett par minuter senare får Haris två nya friläg där han avblåses tvivelaktigt för ofside ena gången och får se målvakten göra ännu en fin räddning på det andra.
Haris o Njegos hittar varandra bra i denna halvlek och det får vi ännu ett bevis på efter 21min när Njegos sticker fram en boll till Haris som i vänsterläge kan sätta bollen vid närmasta stolpen.
Att vi vänt på steken kändes gött och mycket välförtjänt då det så här långt är spel på ett mål och vi borde haft ledning 3-4 mål sett till spel o chanser.
Man förstår ingenting då vi saknar många ordinarie o möter ett topplag men spelövertaget vi sett hitills såg vi inte många gånger ifjol så vad beror detta på ???

Vi fortsätter trumma på och i 32:a minuten frispelas Micke av Haris men skottet från nära håll går utanför.
Några minuter senare får Nora sin andra chans i halvleken efter ett frisparksinlyft men till vår glädje går avslutet strax utanför
I 39.e minuten får Micke ett bra skottläge som målisen parerar men vi trummar vidare offensivt vilket ger resultat.
Minuten senare får vi en frispark i högerläge som Njegos tar hand om på ett bra sätt då han trycker till bollen bra.
Detta utnyttjar Goran som gått upp och kan med en snygg flygnick skarva in bollen i ena gaveln vilket resulterade i dages största jubel på läktarplats.
Vi var dock inte nöjda utan vi fortsatte skapa chanser så vårt fjärde mål var inte oförtjänt när det kom i halvlekens sista minut när Njegos med ett smörpass friställer Micke med säkert avslut som följd.
4-1 i paus trots straffmiss och många frilägensmissar visar hur halvleken såg ut och nu var vi spända på hur vi skulle ta oss an andra halvlek.

Andra halvlek började som den första med ett bra anfall där bollen gick på ett snöre från Njegos via Haris till Micke men avslutet blev inte helt lyckat så bollen rullade utanför.
Efter detta började det märkas lite lättja i jobbet hos våra spelare så matchen jämnade ut sig vilket läktaredelen inte tyckte om för nu började vi känna lite oro trots tremålsledning.
Anton som inte sytns så mycket i första visade dock spelglädje inledningsvis i andra och i 57:e minuten staratde han upp ett fint anfall där han via några kortpass friställde Micke men målisen kunde parera till hörna.

Tyvärr började vi nu tillsynses mer o mer tappa fokus på vår uppgift vilket helt i onödan bjöd in Nora i matchen på allvar.
Detta fick vi ett klart bevis på i den 68.e minuten då vi tappar en gubbe som blir nedsparkad men ingen tar jobbet hem istället utan de kan måtta ett inlägg som möts av omarkerad spelare nära mål med reducering som följd.
Detta kändes otroligt onödigt och det märktes på spelarna också för nu skärpte vi till oss ett tag vilket gjorde att vi kunde sätta det som borde varit spiken i kistan efter 74min.
Micke tar sig runt på högerkanten o slår in ett hårt inspel efter marken mot Haris som stöter bollen mot mål men målisen parerar, dock inte bättre än att Haris kan nicka in returen.
Detta borde varit gonatt för Nora men vi har en otrolig förmåga att totalt somna in i matchsluten och vad det beror på finns det säkert olika förklaringar på.

Idag var det så att många trodde matchen var klar så då kan vi lalttja lite utan att fundera på markeringsspel eller tappad boll men då är man ute på farligt vatten vilket vi också fick se.
I 78.e minuten får de en hörna vilket inte ska vara farligt med tanke på vår längd men då vi inte markerar kan en ensam spelare vid bakre stolpen enkelt styra in bollen i nät då vi inte hade nån där.
Nu började nerverna riktigt krypa på ryggen för vi spelade mycket otaktiskt och gav bort bollen enkelt gång på gång i anfallsläge genom slarviga pass. Även i de bakre regionerna ställde vi till det genom korta pass o snabba korta frisparkar istället för att lyfta upp bollen i djupled och framförallt ofoget med korta frisparkar har kostat oss mål i onödan tidigare men vi fortsätter ändå med dom i slutminterna.
På övertid kan de så göra ännu ett mål då de efter ett skott som Milos styr ut kan snappa upp bollen o spela in den till en helt fristående spelare.
Skön seger men varför kan vi inte hålla fokus matchen ut för spelmässigt borde vi vunnit med 5-6 mål utan överdrift

Matchfakta: 5-4 (4-1)

0-1 2min felpass i mittförsvaret ger omställning som utnyttjas perfekt även om det osade offside långväg på målskytten
1-1 14min Haris (Njegos) Haris frispelad av Njegos och han kan nära mål enkelt rulla in bollen
2-1 21min Haris (Njegos) haris frispelad o kan ur lite snäv vinkel sätta bollen vid första stolpen
33minj Goran varning
3-1 40min Goran (Njegos) frispark i högerläge som Goran slänger sig fram på och kan snyggt nickskarva imål
4-1 44min Micke (Njegos) fantastisk genomskärare friställer Micke som säkert sätter bollen inät.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4-2 68min Långt inlägg från kanten till fristående spelare i straffområdet som enkelt får nicka bollen imål
5-2 74min Haris (Micke) Micke runt på hökanten och slår ett hårt inspel som Haris på andra försöker kan nicka in.
5-3 78min Nick av fristående vid bakre stolpen.
5-4 92min Inspel från kanten till helt omarkerad spelare efter retur på distansskott.




Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Njegos Golocevac 1 0 4 0 0 4
Haris Ordagic 1 3 0 0 0 3
Mikael Einarsson 1 1 1 0 0 2
Goran Kovacevic 1 1 0 1 0 1
Anton Wallin 1 0 0 0 0 0
Branislav Smiljanic 1 0 0 0 0 0
Emil Jonsson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Marco Miller 1 0 0 0 0 0
Mohamed Murithi Abdiaziz 1 0 0 0 0 0
Nenad Vukcevic 1 0 0 0 0 0
Nikola Sarenac 1 0 0 0 0 0
Philip Erlandson 1 0 0 0 0 0
Tobias Nilsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Milos Milinovic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 21 maj 2016, 14:00 Nora BK - Västanviks AIF 1 - 1